Så SANT!

En liten pojke frågar sin far: 
- Far, jag ska skriva en uppsats i skolan, får jag ställa dig en fråga? 
- Självklart min son, fråga på! 
- Vad är politik, far? 
- Tja.... i politiken finns det 5 folkgrupper: 
1) befolkningen
2) regeringen 
3) den ekonomiska makten 
4) arbetarklassen 
5) landets framtid 

- Jag förstår inte far... kan du förklara det för mig? 
- Ok, jag använder vårt hem som exempel. Jag tjänar pengarna till det här gemensamma hushållet, alltså är jag den ekonomiska makten. Din mor administrerar och använder pengarna, hon är alltså regeringen. Vi ser efter dina behov, du är alltså befolkningen. Din lillebror är landets framtid, och hans barnflicka är arbetarklassen, förstår du det, min son? 
- Mer eller mindre... 

Om natten vaknade den lille pojken av att lillebrodern grät. Pojken gick upp för att se vad det var som var fel, och han upptäckte att lillebror hade bajs i blöjan. Han gick in till föräldrarnas sovrum där modern sov tungt. Så han gick till barnflickans rum, men genom nyckelhålet såg han fadern igång med att klä av barnflickan. Eftersom de inte reagerade på att han knackade på dörren, gick han tillbaka till rummet och sov vidare. 

Nästa morgon sa pojken till fadern: 
- Nu tror jag att jag förstår vad politik är! 
- Strålande, min son! Försök att förklara det för mig med dina egna ord. 
- Jag tror att det är såhär: Medan den ekonomiska makten knullar arbetarklassen, snarkar och sover regeringen, befolkningen blir fullständigt ignorerad, och landets framtid står i skit upp till halsen!

Glad Påsk!

Glad Påsk kära vänner, nu bär jag och Manne iväg till Klövsjö och sedan Vemdalen för att vara med familj och släkt!
Kommer bli otroligt mysigt! Har längtat! Först nu ska vi äta lite lunch köttfärsbiffar :) mumma

Vi får troligtvis inte lägenheten i Torvalla, men det är bara att hoppas att de kommer ut fler. Annars har vi det ändå bra här. Liam får eget rum i Juni som vi ska göra så fint! :) Blir super!

Näe nu står min man i köket och ropar. Vi hörs . Pussi

Undra om han fick godkänt :P


Röstat blått?

Är det någon av mina  vänner som tycker att blått ska vinna 2014 säg upp bekantskapen med mig. För om ni inte ser vad som händer med Sverige så är ni inte värda min tid, eller är det någon av mina vänner som är arbetslösa som inte vet vad fas 3 är? Om ni inte vet de, ta reda på de !!

 

 

Stoppa Moderaternas slavhandel!

Mer än 40 000 av IF Metalls medlemmar står utanför arbetslivet. Regeringen gick till val på att avskaffa utanförskapet resultatet är förskräckande.

IF Metall Mellersta Norrland har 975 arbetslösa merparten av dessa har placerats i passiva åtgärder som aktivitets- garantin och förnedrande slavarbete som fas 3.

De som hamnat i återvändsgränden fas 3 utnyttjas av arbetsgivare att utföra reguljära arbeten som gratis arbetskraft, arbetsgivaren får dessutom 5 000 kronor i månaden för att ta emot de arbetslösa. Företaget Prio 1 som bland annat finns i Sundsvall utnyttjar 40 personer ur fas 3. För det får företaget 2 400 000 kronor av våra gemensamma skatte­pengar. Den som drabbats av fas 3 kan få så låg ersättning som 223 kronor per dag före skatt. Slavarbete!

Regeringen bedriver inte någon som helst arbetsmarknadspolitik. Vi kräver att våra arbetslösa kamrater får möjligheter till utbildning som leder till arbete.

Stefan Hultman,

ordförande

IF Metall Mellersta Norrland

 

Fas 3 – en del i det nya ”Fattigsverige”

Borgarna gick 2006 till val på att minska utanförskap, det skulle löna sig att arbeta som de uttryckte sig.

Jag ska berätta om en vän till mig och vad den borgerliga politiken har inneburit för henne.

Hon är i dag i 45-årsåldern och har varit sjuk sedan 25 års ålder. Trots sin svåra sjukdom har hon alltid försökt jobba och göra rätt för sig. Stundtals har det inte varit möjligt men under större delen har hon ­varit i arbete.

Jobben har varierat, men hon har haft tur att få arbetsuppgifter som hon klarat trots sitt funktionshinder. 2005 blev hon anställd i en kommun som resursperson på en skola med en hygglig lön. Ett jobb hon trivdes med och upplevde att hon gjorde nytta.

På hösten 2008 blev hon dock uppsagd på grund av minskade skatteintäkter till kommunen som innebar besparingar. ­Sedan dess har hon inte haft något jobb utan varit arbets­sökande.

För en månad sedan blev hon hänvisad till ett så kallat ”samhällsnyttigt arbete”, vilket också brukar kallas för fas 3.

Hon lever numera på existensminimum, arbetsgivaren får 5 000 kronor per månad för att hon utför arbete åt dem. Vem är då arbetsgivaren som hon numera gör ”samhällsnyttigt arbete” åt? Jo, det är samma arbetsgivare som hon blev uppsagd från för två och ett halvt år sedan!

Samma borgerliga kommun som tidigare, en annan skola men samma arbetsuppgifter som tidigare. Lönen är dock bara en bråkdel mot för tidigare och människovärdet känns där.

Bra jobbat Reinfeldt och gänget!

Jan Öberg,

facklig/politisk i Pappers, avdelning 16

 

 

 

 

 

 

Är det någon av mina  vänner som tycker att blått ska vinna 2014 säg upp bekantskapen med mig. För om ni inte ser vad som händer med Sverige så är ni inte värda min tid, eller är det någon av mina vänner som är arbetslösa som inte vet vad fas 3 är? Om ni inte vet de, ta reda på de

De blåa, stjäl från de fattiga och importerar billig arbetskraft, ger dina barn 32 klasskamrater, sätter gränser för kärleken och tvingar sjuka att arbeta sig till döds. Är det de vi vill ha?

Och jag vill påpeka att de som tror att de blir rikare av att rösta blått är väldigt blåsta,
så vida man inte tillhör de 5% av Sveriges rikaste människor.



Söööötaste ungen!


Långt i mellan varven nu..

Sitter här hemma i mörkret är så lat att jag inte ens orkar tända lampan.
Skandal säger jag bara.

Har varit på stan länge idag, något rekord. Hatar att gå i affärer, men fick åt mig några välbehövda BH'ar iaf.
Mamma var med också, hon köpte en jätte fin duk på indiska. Måste dit jag också någon dag och handla lite fint hem.
Köpte lite kläder till Liam också, en jätte söt liten jacka och några byxor. De börjar bli så varmt nu, skönt värre!

Har köpt oss en ny bil nu, det var välbehövt kan jag bara säga. KOMBI dessutom, nu får de plats lite mer grejer!:)
Jag tror Manne är mest nöjd, han sover nog skönare i denna och sen skippade jag ta med baslådan. Men det känns verkligen att den är borta nu. Usch ljudet försämras *TYSN.

Ny lägenhet!?
Ska iväg och kolla på en lägenhet på Fredag, en fyra, tvåvåningar. "radhus" Skulle så gärna vilja ha den, tänk att få fixa ute på ens egen lilla "gård" ååååh, längtar.
En till bra sak med den lägenheten(radhuset) är att kanske vi kommer bli täta grannar med Mannes syster Evelina och hennes Kristoffer och lilla Tristan :) Hur mysigt skulle inte de va?



Tänkte dela med mig av en otroligt bra låt, kanske har lagt upp den förut?!:P
Han texter är underbara!

Det finns så många möjligheter
Längs den väg jag går
Om jag gör fel blir orättheter
Har bara mig att skylla då att lita på och tro.



Hård dag..

Idag har det varit en hård dag, upp tidigt sedan långpromenad, skola, jobb har nyss nästan kommit hem och satt mig ner. Imorgon är det skola igen och sen ska jag stoor städa, ska bli otroligt skönt!

Håller på att kolla på lägenheter nu, står på kö på två stycken lägenheter på Arågränd, eller radhus kanske man ska säga. Skulle vara så skönt med lite eget område tills man har råd att bygga sig ett eget hus, kanske inte är de första på schemat när man pluggar och har 8000:- i månaden.. Men de kommer det kommer.
Får se hur det går med dom lägenheterna annars har vi en på havrevägen på lut, dock inte tvåvånging men de funkar nog ändån! :)

Håller på att köpa en ny bil också, en lite större volvo kombi. :) As fin, blir så skönt så man får lite mer plats!:)
Nu ska jag ta mig en snabb dusch och sen krypa till kojs!








Klövsjö

Är i Klövsjö hos mamma och pappa, känns skönt att få vara hemma lite också men saknar ju såklart min manne.
Idag ska jag fixa facebook till Pappa och Farmor, och försöka lära farmor hur det funkar det är ju ganska svårt kan jag tänka mig.

Länge sen jag var här och skrev men så är det när man har fullt upp, har precis blivit klar med mitt fördjupningsarbete på skolan. Otroligt intressant och hemskt, skrev om sexuella övergrepp mot barn.
Men nu är det klart så det kanske är lugnt några dagar, men nu blir det ju mer jobb då ist:P

Skriver väl något mer någon annan dag nu när jag har mer tid över :).
Jag och Manne var tillsammans i 10månader i går btw. :) Underbart.


RSS 2.0